28.11.06

Obegripliga chilenska fenomen - magväskmodet


Att bära magväska är populärt och vanligt förekommande i Chile. Denna väska som hade sin storhetstid i Sverige någon gång under 80-talet för att därefter snabbt (tack och lov!) försvinna är en högt eftertraktad accesoar i detta avlånga land. Magväskan känner till skillnad från så mycket annat inga könsgränser utan är lika populär hos kvinnor som hos män och används av såväl modelejon som medelålders gubbar.
Denna fina gamla relik från 80-talet kan användas på det sätt den är avsedd för, dvs. runt midjan, önskar man spejsa till det lite kan man dock bära den snett över axeln som på bilden ovan.
Bilden visar ett något ovanligt sätt att bära magväskan på då denna hänger på ryggen, värt att notera är dock att syftet är att underlätta för väskinnehavaren och inte låta magväskan vara ivägen då väskinnehavaren böjer sig ned över snabbköpets tomatskörd.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! Magväska är inte så snyggt. Men vet du, när jag volontärade i Dublin så fick vi "uniformer" vilket bland annat innehöll en magväska. Det kändes jättetöntigt, men den var väldigt bra att ha allt man behövde under dagen i. Så jag hade den faktiskt på magen, som de flesta andra och det blev inte så töntigt till slut... ibland hade jag den över axeln också. Haha. Jag skulle dock aldrig få för mig att gå med magväska här på stan. Det känns ju lite... passé... och det finns ju tusentals andra snyggare väskor. Men när jag volontärade var magväskan alltså väldigt praktisk.

Anonym sa...

Inte för att jag använder magväska, men den är säkert praktisk på många sätt, t.ex. när man cyklar, på ryggen då alltså. Själv använder jag ryggsäckar i olika modeller och färger, om jag inte har handväska.

Nadia sa...

Johanna Magvaskor ar ruskigt fula men jag kan i och forsig tanka mig att de kan vara ratt praktiska, Vad jag starkt reagerar och vander mig emot ar denna massanvandning av magvaskor. De ar ju grymt fula och det finns ju for sjutton andra alternativ!
Hoppas for din egen skull att du lagt av med den oestetiska vanan att anvanda magvaska sen du kom hem fran Dublin.

Pumans dotter Jag anvander ocksa ryggsack och handvaska framfor magvaska. Faktum ar att jag formodligen skulle foredra en vanlig ICAkasse framfor en magvaska

Anonym sa...

Gosh! Så jävla ugly!
Men jag får nog påpeka att fenomenet även lever vidare här nere på gran can. Inte på var mans buk men den syns betydligt oftare här än hemma i Sverige.
Det gör ont!

Nadia sa...

Mandi; Eller hur!!
Antligen nagon som forstar min frustration! ;)
Skont att det atminstone inte ar hogsta mode pa Gran Canaria, man farju ont i ogonen av att titta pa alla fula magvaskor.

Anonym sa...

Du kan vara lugn, jag har aldrig använt magväska sedan jag kom hem. ;) (även om jag erkänner att jag var frestad att fortsätta använda min Special Olympics-magväska då jag fann den praktisk trots allt)

Nadia sa...

Ha, ha! Sa bra!Nu kan jag antligen andas ut. Jag var faktiskt riktigt orolig ett tag skall du veta...;)