17.3.07

Dödsvagnen

Så har Santiagos numera jämt och ständigt mer än överfulla tunnelbana skördat ännu ett dödsoffer idag. En 52-årig kvinna avled av syrebrist efter att ha svimmat i trängseln ombord på en tunnelbanevagn. Hon var Transantiagos andra offer, häromveckan dog en herre ombord på metron av en hjärtattack som även den sades vara orsakad av syrebrist.

Känns ju lite olustigt att man utöver att samsas på en enda ynklig kvadratmeter med fem köttbullerunda* chilenare nu även skall behöva bekymra sig för att trilla av pinnen på kuppen.

*Enligt en studie hör chilenarna till Sydamerikas mest rundlagda folkslag

6 kommentarer:

Linda sa...

Oj, där ser man. Det dör människor dagligen i Tokyos tunnelbana också. Men då handlar det om självmord: människor som hoppar framför tågen. Nästan varje gång det blir "signalfel" i tunnelbanan kan man räkna med att det beror på att det en död kropp på spåren behöver avlägsnas...

Nadia sa...

Tror faktiskt att jag har läst någon artikel om det... Låter inte särskilt trevligt.

Pumita sa...

Har det hänt något nyligen... jag menar om de har minskat antal vagnar eller nåt?

Nadia sa...

Antalet vagnar har egentligen inte minskat men med Transantiago projektet var tanken att fler skulle nyttja metron. Busshallplatser har anlagts i anslutning till metrostationer och manga av dem som tidigare enbart kunde aka buss direkt fran en del av staden till en annan har nu blivit tvugna att hoppa av och byta till metro. Sa nej, det ar inte farre vagnar, det ar bara manga fler an tidigare som aker tunnelbana.

It´s all about me sa...

fy fan!!!
Jag funderade på en tripp till Santiago..har lite kompisar där oxå, men det bleva aldrig så nu...
Jag vill väldigt gärna veta vad du jobbar med/pluggar, hur länge, allt annat:) Skriv i min blogg om du orkar!!

Nadia sa...

Anna; Att du inte hinner med Santiago ar egentligen inte sa mycket att sorja over aven om det finns manga andra fina platser i Chile. Nasta gang kanske? :)

Utforlig redovisning om sysselsattning, alder, langd pa vistelse foljer!