19.3.07

En promenad på stan

I dag tillbringade jag en lugn söndagseftermiddag med en promenad i centrala Santiago där det till min förvåning fanns rätt mycket att underhålla sig med.



I korsningen mellan gatorna Huérfanos/Estado var kommersen i full gång. Allt från krimskrams till riktigt fint hantverk kunde inhandlas. Med andra ord ett paradis för en sådan som jag som älskar marknader och att handla skräp som jag verkligen inte behöver.



På Santiagos centrala torg Plaza de Armas kan man köpa konstverk, titta på gycklare eller sätta sig ned på ett café och betrakta virvarret av turister och lokalbefolkning på avstånd.




Den här damen som säkert inte var lika ålderstigen som hon såg ut att vara satt i ett gathörn och klinkade på sin gitarr. Tonerna som genljöd från instrumentet var inte direkt välljudande. Efter varje gång hon låtit sina nikotingula fingrar glida över gitarrens strängar gjorde hon ett uppehåll, hostade som om hon vore tuberkolossjuk tills cigaretten höll på att trilla ur mungipan, vilade en stund och tog sedan upp spelandet tills hon ansattes av nästa hostattack.



Staty på Plaza de Armas föreställande ett mapucheindian ansikte.

2 kommentarer:

It´s all about me sa...

KUL att se alla bilder!! Och HAHAHA, vilken skön tant på gitarren! Klockren bild!

Lycka till med ditt hår oxå!

Nadia sa...

Hon var cool, blev dock lite orolig för tatens hälsa och ville nästan gå fram, klappa henne på axeln och fråga om hon inte funderat på att sluta röka.

Tack för lyckönskningen, det kan behövas! ;)