24.10.08

Till helgen

I veckoslutet blir det förhoppningsvis en tur till playan, närmare bestämt till Algarrobos som ligger alldeles intill Isla Negra och poeten Pablo Nerudas hus.
Bara en timme bort från stökiga, bullriga och förorenade Santiago finner man lugn, stillhet och stränder som så här års (högsommaren är inte här, än är det bara vår) är så gott som öde.
Förhoppningsvis hinns även en visit till staden San Antonio med. Fiskmarknader, sjölejon och restauranger med utsikt över havet och alla dess läckerheter på menyn.

På söndag är det kommunalval och då gör man som chilenare bäst i att gå och rösta annars väntar böter på 30.000 pesos(356kr).
Visst är det härligt med incitament som får folk ur soffan till vallokalerna?

5 kommentarer:

It´s all about me sa...

jäklar; böter om man inte röstar! Tänk att införa det i Sverige, haha...(där blev rösträtt till rösttvång plötsligt)

Underbara helgplaner, önskar att jag fick en sån skön helg me too, men här är det tentaplugg, kalla höstsagar men förvisso 30års-fest som nalkas.

Chao pescao!

It´s all about me sa...

HöstDagar.

Nadia sa...

Ja, tydligen är det här med böter om man inte röstar en kvarleva från Pinochettiden.
Och kalla höstdagar i Sverige kan ju vara rätt mysiga de med! (fast helst utan tentaplugg)

Anna sa...

Problemet med böterna är ju bara att det får folk att INTE rösta, eftersom ingen registrerar sig för att rösta och därmed varken får eller tvingas rösta.

Nadia sa...

Du har så rätt. Har man väl registrerat sig är man fast för livet, typ. Dessutom fick jag reda på att böterna inte är på 30.000 pesos utan på 90.000 Vilken vanlig chilensk familj har råd att inte gå och rösta?