6.9.08

Om att flyga med små barn...

...har jag lärt mig att det kan vara svårare än man tror att boka en säng till bebisen på flyget, att man helst skall vänta tills barnet hunnit fylla sex månader innan man ger sig av på långdistansflygningar och att det kan vara bra att låta barnet suga på napp eller nappflaska vid start och landning. Nu återstår bara att omsätta dessa kunskaper i praktiken. Och jag är faktiskt jättenervös...

6 kommentarer:

Pumita sa...

Jag kan tyvärr inte ge dig något annat råd än att du kanske ska prata med BVC eller någon som har flugit med småbarn förr. :)

grancanariamamman sa...

Det kommer att gå jättebra! Jag har flygit mellan Kanarieöarna och Sverige med bäbisar många gånger och det är inga problem. Visserligen är den resan bara sex timmar, men även resan till Chile gick ju bra (fastän barnen då var 2 & 5 år).

Det som kan bli jobbigt är om planet är fullt och du inte får en vagga och måste ha barnet i famnen hela tiden. Jobbigt för dig alltså, lillkillen tycker nog bara att det är mysigt! När han tröttnar kommer du att få gå fram och tillbaka i gångarna, vilket bara är positivt eftersom du får prata med en massa trevliga människor! Om han är snorig när ni reser så ta med med näsdroppar så att han inte är täppt och låt honom dricka eller amma medan planet lyfter och landar. Mina tjejer suger på tummen och detta är nog det enda tillfället då jag uppmuntrar det beteendet...
Både medpassagerare och personal brukar vara ganska bra på att avlasta en också.
Ja, och passa på att sova när han sover!

Nadia sa...

Pumita: har redan pratat med vår Bvc sköterska men hon hade egentligen inte så mkt råd att komma med.

Grancanariammaman. Egentligen är det nog bara jag som jagar upp mig i onödan eftersom det är en situation jag aldrig tidigare befunnit mig i.
Men det känns verkligen bra att höra dina uppmuntrande ord! Och du har ju rätt i att resa med barn även ger en del fördelar, som att man får vara uppe och röra på sig och får tillfälleatt prata med människor man förmodligen aldrik skulle pratat med om man reste utan barn.

Thérèse sa...

Jag kan bara instämma i det Grancanariamamman skriver. Jag tycker det har gått förvånansvärt lätt att flyga med mina barn även på långa resor. En bonus med att resa med barn är också att man faktiskt börjar prata med folk mycket mer för i många länder kommer man fram och vill titta och prata om bebisen. Det är också lätt och naturligt att komma i kontakt med andra barnfamiljer. Jag tror det kommer att gå jättebra att flyga med din son! Ni föräldrar får väl turas om att hålla och gå i gången.

Anna sa...

Jag har flugit till Chile med båda mina pojkar när de varit 4 månader och det har funkat jättebra! Jag har skrivit lite om hur det är att resa med barn på http://www.familjeliv.se/Hem/aa_aa/presentation.php

om du vill läsa. Vill du veta mer är det bara att fråga.

Nadia sa...

Therese: Att det är lätt att få kontakt med folk när man har barn har jag tom märkt av härhemma och det är ju en stor fördel.
Flygresan blir nog spännande trots min oro

Anna; jag börjar tro att jag oroar mig en väldans massa helt i onödan...
skall titta på länken du skickade, tack för tipset!