12.12.06

Slutet gott, allting gott?

Så var det över. Begravningscermonin som hölls för Augusto Pinochet liksom demonstrationen i centrala Santiago organiserad av pinochetmotståndare har förlöpt relativt lugnt. I stan brändes bilder av ex-diktatorn samtidigt som högljuda rop som "asesino" (mördare) skanderades. Utöver medlemmar ur kommunistpartiet samlade manifestationen även familjemedlemmar till Salvador Allende och vanliga chilenare.

Vid Escuela Militar höll medlemmar ur familjen Pinochet tal till minne av sin far och morfar. Barnbarnet Augusto Cristián Pinochet Molina passade på att kritisera marxismen och de domare som drivit processer mot Pinochet. Dotterdottern Maria José Martínez sade sig vara glad att över att hennes morfar var "tata" inte bara för familjen, utan för hela Chiles befolkning.
Efter att begravningscermonin var avslutad fördes Pinochets kropp i helikopter till Concón i närheten av födelsestaden Valparaíso för att kremeras och jordfästas.

Den som är sugen på att se fler bilder på läckra diktatorlik, eller kan spanska och vill läsa fler nyheter från Chile rekommenderar jag att surfa in på någon av följande dagstidningars hemsidor:

El mercurio
La tercera
Las últimas noticias
La nación

Inga kommentarer: