26.7.08

Det händer bara i Sverige...

Det är bara i Sverige som man på en stålande fin dag kan ringa en kompis och fråga om hon/han vill följa med och bada/grilla/äta middag och få ett "Nej, jag kan inte för jag har tvättid", till svar.

5 kommentarer:

Susanne sa...

Haha! Jo, det är nog bara i Sverige sådant händer. Eller så ville personen i fråga inte följa med och använde tvättiden som undanflykt.

Nadia sa...

ja, jag har nog också använt det som ursäkt för att slippa göra saker jag inte vill någon gång ibland :)
Och jag måste nog medge att jag kanske, kanske har yttrat den här meningen själv och då faktiskt haft för avsikt att tvätta.

Pumita sa...

Hehe, det har du alldeles rätt i. Behöver inte ens vara en ursäkt.

Thérèse sa...

Ha ha typiskt svenskt. Kan ju förstås varit en ursäkt för att slippa men på vissa ställen kan det vara så att missar man sin tvättid kan det ta lång tid att få en ny. Där jag bor kan man inte boka tvättid utan går bara ner. Både bra och dåligt för det är ju irriterande att släpa dit sin tvätt och upptäcka att alla maskiner är upptagna. Samtidigt behöver man inte boka en tid utan kan tvätta när det passar , dygnet runt. Oftast brukar det funka att hitta lediga maskiner också.

Förresten verkar det här med tvättstuga väldigt exotiskt. Jag har fått en och annan spanjor att förvånat höja på ögonbrynen när jag har berättat om fenomenet. Jag har nyligen haft besök av en kompis från Paris. Han hade hört talas om svenska tvättstugor och krävde en visning. Så vi gick dit och han tog massor av foton att visa för kompisar och kollegor.

Nadia sa...

Pumita: Nä, det behöver ju inte det ;)

Therese: Hemma hos mig har vi både och, maskiner som man måste boka och en maskin som man bara kan springa ner och tvätt i när som helst. En bra kombination.

Egentligen tycker jag att tvättstugan är ett ganska bra påtänk, man slipper upplåta utrymme hemma åt tvättmaskin och våta kläder.
I en del nybyggda hus i Chile finns det faktiskt också tvättstuga.