21.1.07

Dagens problem


Hur får man på bästa möjliga sätt ned största möjliga mängd pisco sour flaskor i resväskan på ett smidigt sätt? Jag har ju tänkt bjuda vänner och bekanta på piscoparty i Sverige, detta blir dock svårt då jag inte längre kan bära med mig åtta flaskor som handbagage.
Skall jag slänga alla mina kläder? Strunta i souvenirerna och låta de dyrbara dropparna av pisco uppta dess plats? En dag som denna är funderingarna många och svaren få.

6 kommentarer:

Thérèse sa...

Välkommen tillbaka till Sverige. Jag tog med mig tre flaskor ponche caballero från Madrid. Dom dyrbara flaskorna som inte kan köpas här i Sverige lindade jag in i mina kläder i bagaget jag checkade in. Två flaskor vin och en rom fick också plats.... Så det går om man är noga med att flaskorna ligger skyddat.

Pumita sa...

Med tanke på vädret här i Sverige låter det inte så smart att slänga alla kläderna. Handlar jag nåt så brukar jag också linda in det i kläder/handduk osv. i bagaget. Frågan är väl kanske: är det värt att släpa på pisco eller inte? :)

Thérèse sa...

Vad är pisco för något? Jag minns att du har skrivit om det förut men jag tror aldrig jag har sett eller smakat det.

Nadia sa...

Therese: Tack! Jag virade också in mina flaskor i kläder. dessutom tömde jag en vattenflaska och fyllde den med sprit vilket var praktiskt då plastflaskan vägde mindre

Pisco är en spritsort som finns i Chile och Peru och används för att göra världens godaste drink; Pisco sour med. Var definitivt tvungen att ha med mig ett par liter hem.

Pumans dotter: Du har helt rätt. Att kasta kläderna hade inte varit ngn bra ide för jag fryser som sjutton och behöver dem verkligen!
Piscon var för övrigt definitivt värd att släpa på.

k sa...

Nöjer du dig med Capel kan du köpa det på Systemborracha (som våra spansktalande utbytesstudenter så vackert kallar det). 220 spänn går dock en flaska lös på. Jag har fortfarande inte fått tummen ur och gjort några pisco sours trots att det var nästan 2 år sedan jag lämnade det avlånga landet. :)

Nadia sa...

Är det Capel som finns på Systemet? Men för 220 riksdaler?! Nej tack, då dricker jag hellre Brämhults apelsinjuice för min C-vitaminkick.
Trots att det ter sig nästintill ofattbart att jag har kunnat överleva i flera decennium utan en droppe pisco sour.