27.2.09

Musikfestival

Just nu pågår i den chilenska kuststaden Viña del Mar en av sommarens stora händelser; El festival de Viña.
En av årets inbjudna artister till festivalen, sångaren i Simply Red uppgav i en intervju att han trodde att "Viña" var en vinfestival. Kanske inte så konstigt med tanke på att detta årliga återkommande evenemang inte är särskilt känt på andra sidan Atlanten.
I Sydamerika däremot finns det förmodligen inte en enda superkändis som inte vid något tillfälle dykt upp på musikfestivalen i Viña.
Under en vecka i februari tar såväl inhemska som utländska artister plats på scenen. Bland årets artister finns bland andra Juanes, Marc Anthony, Daddy Yankee och Santana.
Festivalen har inte mycket gemensamt med nordiska evanemang som Hultsfred eller Roskilde. I Viña är det betydligt mer glamour och gala, festivalen utspelas på en arena och direktsänds i chilensk tv varje kväll från klockan tio till långt efter att jag har gått och lagt mig.
Som under alla sydamerikanska festligheter utses i Viña även en festivaldrottning. I år gick titeln till Catherine Fulop. En venezolansk skönhetsmiss som klädd i stringbikini och ivrigt påhejad av av journalister och fotografer simmade ett par längder i en pool och visade upp sin välsvarvade (och välopererade) kropp.

Inga kommentarer: