18.5.07

På chilefronten intet nytt

I Santiago händer just nu ingenting alls. Löpsidorna ser likadana ut som de gjort under tre månaders tid och domineras för det mesta av kalabaliken kring Transantiago. Om man bara ser till de nyheter som tas upp i media skulle man lätt kunna tro att Santiago är Chile. Den icke fungerande kollektivtrafiken och presidentens uttalande kring denna ältas in i all oändlighet. I alla fall nästan. För under den senaste veckan har kollektivtrafiken fått stå tillbaka för att lämna utrymme åt en högre prioriterad riksnyhet i vilken den enda chilenska som någonsin förärats med en Miss Universum titel innehar en av huvudrollerna. Ex-missen Cecilia Bolocco har, liksom vår egen Victoria Silverstedt visat sig ha en förkärlek till att låta sig fångas halvnaken på paparazzibilder tillsammans med andra män än den hon är gift med. Och inte blir nyheten mindre intressant för pressen av att den äkta maken råkar vara den tidigare argentinska presidenten och storskurken Carlos Menem (Menems regim slog på sin tid aldrig tidigare skådade rekord i korruption).
Då Cecilia Bolocco återvände till sitt hem i Santiago i slutet av förra veckan efter en semester i Miami passade hon genom pressen på att be Carlos Menem om ursäkt för de obehag som hennes nakenbad med en äldre och välnärd italienare kunde tänkas ha orsakat maken. Maken, bosatt i Buenos Aires lät å sin sida hälsa genom pressen att hans och Cecilias äktenskap var slut sedan länge och därmed kunde ingen sägas ha varit otrogen mot någon.
Vem vet, kanske fick sig den 35 år äldre Menems manlighet en törn av frugans eskapader. För i machismons Chile är det inte alltför ovanligt att som gift man ägna sin lunchrast åt att synda med älskarinnan på något av Santiagos många love hotels som är avsedda just för detta. Att som gift kvinna göra detsamma ses emellertid inte med lika blida ögon. Nu kommer väl Cecilia Bolocco inte direkt att stenas på torget i Santiago, men hennes äventyr och huruvida hon felat, begått äktenskapsbrott eller inte debatteras livligt i chilensk TV.
Sett ur Menems perspektiv är det inte särskilt märkligt att denne kände sig tvungen att gå ut i media och deklarera att hans äktenskap endast existerar på pappret, för finns det något värre i machismons Latinamerika än att som man erkänna att man har blivit bedragen av sin hustru?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jättebra inlägg (är lite sent ute... hehe...)! Här i Buenos Aires har "nyheten" också uppmärksammats en del. Intressant värre.

Nadia sa...

Tack!
Kan tanka mig att nyheten har fatt en del utrymme i media aven i Argentina, ar vinklingen densamma?

Anonym sa...

Ja, någorlunda densamma. Man visar gamla smygfotade bilder på henne och andra män och Menem bedyrar att de sedan länge är skilda, att de hade ett jättebra äktenskap och att hon aldrig var otrogen mot honom medan de var gifta.... Well, well...

Nadia sa...

Ha,ha...intressant. Jag horde pa TV i morse att alla foton tydligen inte ar visade. Fotografen sitter (sags det) och ruvar pa ett par annu saftigare foton som inte lampar sig att visas i vanliga dagstidningar.