11.7.07

Rättvisan segrar aldrig

Så var det klart. Perus f.d. president Alberto Fujimori som har suttit i husarrest i Santiago de Chile i flera år i väntan på att bli utlämnad till Peru där åtal för bland annat korruption och brott mot de mänskliga rättigheterna väntar kommer inte att utlämnas.
En verklig besvikelse men föga förvånande med tanke på att Latinamerikas storskurkar ofta har en sällsynt förmåga att lyckas krångla sig ur svårigheter och undfly rättvisan.

2 kommentarer:

Johan T sa...

Det är inte kört än! Utlämningen nekades av teknikaliteter och överklagan är pâ gâng. Han kommer sitta kvar i husarrest i väntan pâ den. Hans kampanj för att bli invald i japanska senaten, som Alberto "Den sista samurajen" Fujimori, verkar heller inte gâ sâ bra.

Men jag är ju för sig skeptisk, han slingrar säkert sig ur även den högre instansen, som andra latinamerikanska diktatorer och skurkar. Men nâgon gâng kanske mönstret ska brytas? Montesinos (Fujimoris smutsiga högra hand) sitter ju i fängelse, tillsammans med Sendero Iluminosos ledare Guzman... Lika barn leka bäst, heter det ju... :)

Nadia sa...

En liten strimma hopp kvar alltså? Fastjag känner mig faktiskt lite skeptisk, har svårt att tro att han någonsin kommer att utelämnas och även om så skulle ske får man nog vänta tills Fujimori blir dömd för de brott han begått innan man ropar hej... Och i vilket fall så har han ju nu suttit i husarrest i sju svåra år. Vem vet, kanske gör han ngt lika oväntat och drastiskt som Pinochet, går och trillar av pinnen när en rättsprocess väl inlätts.