16.11.08

En chilensk miljonär


Chile älskar sina kändisar. Allra helst skall de berömda vara både rika och vackra. Om inte båda dessa kriterier uppfylls går det bra att vara antingen eller. Sist jag var i Chile var det Cecilia Bolocco som var på tapeten. En före detta chilensk Miss Universum som sen hon vann sin titel för omkring 20 år sedan inte gjort så värst mycket mer än att figurera i skvallerpressen titt som tätt.
Nu är det Leonardo Farkas som syns i rutan så gott som dagligen. Farkas, född och uppvuxen i Chile och av judiskt/ungerskt ursprung försörjde sig i unga år som pianist på hotell i Miami, Las Vegas och New York. När han gifte sig med en rik arvtagerska lämnades showbusiness åt sidan och Farkas skapade sig istället ett namn inom gruvindustrin. Idag äger han flera gruvbolag och är multimiljonär. Utöver att vara miljonär är Leonardo Farkas mest känd för sin extravaganta kläd- och livsstil. Med blond pudelpermanent som ser ut att vara hämtad från 80-talet och hockyfrilla skiljer han sig markant från de flesta andra förmögna företagare i Chile. Dessutom gillar han att synas, rullar gärna runt i sin Rolls Royce och visiterar tv-soffa efter tv-soffa. Att vräka sig i lyx och dessutom tyckas njuta av att visa upp det är i Chile (precis som i Sverige) nästan lite fult. Men trots att Farkas överdådiga livsstil sticker i ögonen på en del så är han omåttligt populär och intresset kring hans person är enormt.


Häromdagen var Leonardo Farkas på besök i Valparaíso där ett hav av människor hade samlats för att hylla honom. En ung kille intervjuad av tv sa sig beundra Farkas för hans stil (?!), en äldre dam menade att Farkas är godheten själv, en tredje ropade högt och ljudligt; "Farkas presidente!"(Farkas till president!). På väg in i byggnaden tappade Farkas en av de näsdukar han alltid bär instoppad i kavajfickan. Den man som plockade upp den från marken fick då Farkas kom ut igen 50.000 pesos (cirka 700kr) som tack för hjälpen. Rätt så typsiskt för Farkas som gillar att strö pengar omkring sig, och gärna med publik.


Bilder från Wikipediars.

3 kommentarer:

Sara sa...

Aaaaaah, jag dör!!!

Lite Lillie och Sussie, fast i manlig variant!

Nadia sa...

Ha,ha! Lillie och Sussie, det har du ta mej sjutton ratt i! Hade inte sett det men nu nar du sager det ar det ju sjalvklart ;)

Erasmo Bernales sa...

Delvis har ni rätt om leonardo jag kände hans far han var kompis med min far och han trots hans rikedom var väldigt enkelt han verkade i det dolda ingen fick veta vem donerade pengar som var hjälp för folk som inte hade några pengar att köpa mat åt sina barn värst är att det mesta om hans pengar kommer från hans far han var miljardär i dollar redan då, jag vet det föratt min far hjälpte honom väldigt mycket min mail är busanbusan123@hotmail.com ha det bra