24.11.08

Saker man kan göra på lunchrasten

Kortet på bilden fick jag i min hand på väg upp ur tunnelbanan. Det verkar vara ett trevligt hotell, Hotel cielo azul (hotell blå himmel). Dessutom har de olika teman för varje rum. Det är bara att välja och vraka, medeltids- eller Österlandstema. En vip-jacuzzi att doppa tårna i har de också.
Tittar man på baksidan av kortet upptäcker man att de har extrapris från torsdag till söndag. Stanna hela natten och betala bara för tre timmar, vilket kanonerbjudande!
Fast de flesta som besöker den här typen av "hotell" nöjer sig förmodligen med ett en- eller tvåtimmarsbesök under lunchrasten i sällskap av lämplig älskare (eller kanske ännu oftare) älskarinna. Att ha utomäktenskapliga affärer är i Chile rätt vanligt. Varför skilja sig när man kan vänstra, verkar många chilenare resonera. Och så vips har en lukrativ verksamhet av hotell efter hotell uppstått tack vare alla utomäktenskapliga affärer. Ett par kvarter ifrån min bostad finns en hel gata som nästan helt och hållet upptas av denna typ av hotell. Parkeringen ligger ofta undanskymd för att garantera besökarna diskretion. Naturligtvis är det inte bara vänsterprasslande affärsmän eller kvinnor som besöker dessa hotell. Ett och annat kärlekskrankt tonårspar slinker förmodligen också in genom portarna.

4 kommentarer:

It´s all about me sa...

jag såg direkt bara av reklambladet att det var ett typiskt sneak-in för ett snabbknull. Hm...Nice...

Nadia sa...

Ja, eller hur?! Ett mer seriöst hotell gör antagligen inte heller reklam för sig genom att dela ut lappar i tunnelbanan :)

Pumita sa...

Är det inte rätt vanligt med såna där erbjudanden för trångbodda också... såna som inte kommer till för att det alltid är folk hemma?

Hur ser man annars på att kvinnor vänstrar - är det lika mycket/lite OK som för karlar?

Nadia sa...

Pumita; Ingen aning faktiskt men det forekommer sakert ocksa. Fast och andra sidan,om man ar sa trangbodd kanske man inte har rad att hyra rum pa hotell.

Laste en gang en undersokning om hur manga chilenare som hade haft utomaktenskapliga affarer. Siffran var ratt hog. Over 50% for bade kvinnor och man och nagot hogre (om jag inte minns fel for kvinnor). Kvinnor tycks vanstra pa lika bra pa man men jag har fatt uppfattningen att det anda ar lite mer forkastligt om en kvinna vanstrar an om en man gor det. Ett exempel ar ju Cecilia Bolocco (gift med Menem) som for nagot ar sedan hade en affar med nagon gubbe och fotades. Det debatterades livligt i tv om huruvida hon hade begatt aktenskapsbrott eller inte. Sa som svar pa din fraga: Jag har kanslan av att det fortfarande ar lite fular och fortfarande vacker bra mycket mer uppmarksamhet nar en kvinna vanstrar. Gor en man detsamma ses det som nast intill ngt normalt.