3.11.08

La feria

Varje veckoslut är det dags för la feria i Santiago. Varje stadsdel har sina ferior som dyker upp vecka efter vecka på samma plats, samma gata.
Huvudsyftet för de flesta av besökarna är att utöka sitt förråd av frukt och grönt. För på alla dessa marknader finner man allt i frukt och gröntväg som Chile har att erbjuda, ofta till ett betydligt lägre pris än vad man får betala för samma vara i snabbköpet. Så gott som allt är närproducerat så letar man efter tropiska frukter som kokosnötter eller matbananer gör man bäst i att leta på en annan plats.
Mellan stånd fulla av tomater, potatis eller kronärtskockor hittar man även en och annan försäljare av hårprylar eller underkläder, dessa försäljare utgörs dock av en liten minoritet.

Vill man hinna handla på ferian en söndagsmorgon gör man bäst i att inte stiga upp alltför sent, vid tretiden på dagen har de flesta försäljare redan packat ihop och gett sig av. Kvar efter ferian blir endast ett par söndertrampade jordgubbar samt en och annan vilsekommen potatis.








Man blir trött av att handla på en feria full av människor.

3 kommentarer:

Anna sa...

Lite av det bästa med Chile tycker jag! Jag älskar marknaderna, både frukt- och grönt och krimskramsmarknader.

Nadia sa...

Ja, jag tycker nästan det känns lite lyxigt att handla massa färsk frukt och grönt för nästan inga pengar alls. Men så är ju även jag väldigt förtjust i alla typer av marknader.

Anna sa...

Ja visst är det så! 100 kronor och man kan leva på frukt och grönt hela veckan. Och så kan man köpa vackra blommor också... Och billigt kött...

Hälsningar Anna som inte alls längtar tillbaka...